Inspirerende lectuur

*Samenvatting:

Auteur Eric Scherder is hoogleraar neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is ervan overtuigd dat muziek de hersenen stimuleert. Volgens hem wordt hij er fit en gelukkig van, en hoe je muziek beleefd, actief, passief of professioneel speelt geen rol. In zijn boek "Singing in the brain" komen een aantal interessante mensen voorbij, zoals een verlamde gitarist die componist werd. Het boek geeft een duidelijk inzicht aangaande de impact van muziek op de mens.
Bron: Bol.com
                                                                           

*Samenvatting

Achter de schermen van de farmaceutische industrie

Winnaar British Medical Association's Annual Book Award
Medicijnen zijn na kanker en hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak. Dat zou aanleiding moeten zijn voor een nationaal gezondheidsalarm en een parlementaire enquête over de overheid die de gezondheid van burgers heeft uitgeleverd aan de farmaceutische industrie. In plaats daarvan overleggen ambtenaren van het ministerie 'met de benen op tafel' met vertegenwoordigers van de industrie. Ministers tekenen contracten waarin zij beloven de afspraken over de prijzen van nieuwe geneesmiddelen geheim te houden. De Deense arts en onderzoeker Peter Gøtzsche, die zelf jarenlang werkzaam was in de farmaceutische industrie, laat zien dat deze industrie niet alleen patiënten, maar ook artsen voor de gek houdt met frauduleuze praktijken. 'Er is veel moed voor nodig om klokkenluider te worden', aldus Gøtzsche.
Met een voorwoord van Bert Keizer
Het boek van Peter Gøtzsche is bekroond met de British Medical Association's Book Award. Bert Keizer heeft het voorwoord bij de Nederlandse vertaling geschreven. Hij zegt: 'Niemand heeft het probleem van Big Pharma zo onweerlegbaar, systematisch en nietsontziend op tafel heeft gelegd als de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche. De farmaceutische industrie maakt zich schuldig aan misdadige praktijken op systematische schaal. De grote farmaceuten verdoezelen onderzoeks-resultaten, verzwijgen bijwerkingen, kopen artsen om, infiltreren nascholingen, corrumperen patiëntenorganisaties, plaatsen leugenachtige advertenties en bedriegen tijdschriftredacties via ghostwriters. Ze verdienen miljarden met hun dubieuze pillen door te liegen over de kosten van ontwikkeling en productie.'
'Verplichte lectuur voor studenten geneeskunde en aankomende artsen.  veiligheid van de patiënten behoort belangrijker te zijn dan winst.' - Juryrapport British Medical Association.
Bron: Bol.com

*Samenvatting:

HSP is vandaag de dag zeer actueel, ongeveer 20% van alle mensen zijn beduidend gevoeliger.

Deze mensen krijgen constant overvloedig prikkels binnen, ze zijn ook vaak kwetsbaar en laten zich sneller in met stemmingen. Caroline Bont spreekt uit ervaring en beschouwd hoogsensitiviteit als iets positief. Dit boek omvat naast een duidelijke uitleg over HSP vele oefeningen en praktijkvoorbeelden.

Een echte aanrader!

Bron: Bol.com

 

 


*Samenvatting

De Vierde Dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het is een boek dat inzicht geeft in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden en dat ingaat op de magie van het leven.

Wens, werkelijkheid en toeval lopen in dit verhaal dwars door elkaar, net als in het leven zelf. Toevalligheden spelen een belangrijke rol in ons leven. In dit boek leer je het toeval te herkennen en dat vervolgens gericht te sturen.

Ga mee op reis met Nick Larson, een succesvolle beursmakelaar, die door de crisis in de schuldsanering belandt. Na deze ingrijpende gebeurtenis gaat hij op zoek naar de waarheid en komt zo de vierde dimensie op het spoor. 
Hans Peter Roel (1964) weet wat leven onder hoogspanning is. Hij ziet hoe we in onze hoogontwikkelde samenleving moeder aarde langzaam uitputten. Juist dat gegeven maakte dat hij dit boek heeft geschreven om mensen inzicht te kunnen geven in de vierde dimensie. Het veranderen van ons collectief bewustzijn is de brug naar een betere wereld.
Bron: Bol.com

*Samenvatting

In ruim vijftig jaar artsenpraktijk heeft dr. Hans Moolenburgh sr. de klachten van kinderen zien veranderen. Waar vroeger wonden en 'standaard'-kinderziekten het beeld bepaalden, hebben in de loop der jaren welvaartsziekten de overhand gekregen: leukemie, suikerziekte, een breed scala aan allergieën, voedselintolerantie, hyperactiviteit en autisme. Kinderen lijken steeds minder weerstand te hebben. Wat is er aan de hand? Aan de hand van tientallen praktijkvoorbeelden laat dr. Moolenburgh zien dat het tijd wordt om verder te kijken dan de symptomen en de oorzaken aan te pakken. Juist de goedbedoelde vaccinaties blijken niet zelden grote schade in een kind aan te richten. Moderne technieken en producten - van onzichtbare straling tot geraffineerde suikers en kunstmatige toevoegingen in ons eten - hebben een nega tieve invloed op de gezondheid van onze kinderen. Dr. Moolenburgh geeft iedere ouder de middelen in handen om zijn of haar kind gezond op te laten groeien. Dat maakt dit boek onmisbaar voor alle ouders.

Bron:Bol.com

* Bovenstaande teksten zijn gedownload van het internet. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden  gesteld voor de inhoud.